fbpx
bekeken: 2360 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,52)

Brand verwoest British Car Centre

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 december 2016, 11:05

Leestijd: < 1 minuut

Door nog onbekende oorzaak is zaterdagavond bij een uitslaande brand in Baarn grote schade ontstaan aan het gebouw en de inventaris van British Car Centre. Eigenaar Onno Stevens opereert voorlopig vanuit het naastgelegen pand van Doesburg Autoschade, dat hem onderdak heeft aangeboden.

Op het moment dat de brand uitbrak (rond 21.00 uur), stonden in de showroom drie Jaguars en een elektromobiel. Hoe groot de schade door bluswater en rook is, moet nader worden vastgesteld. “Alles stond met de ramen en de daken open”, zegt Stevens. De werkplaats herbergde volgens hem nóg twee voertuigen: een Rolls-Royce Corniche cabrio en een Jaguar XJ Series 3. Ook hiervan is de schade vooralsnog niet aan te geven, evenmin als van de achtergebleven, originele uitleesapparatuur van Rover. Het plafond van de showroom stortte door de brand in. Het pand is volgens de eigenaar volledig verloren gegaan.

De op een kwartier rijden van de vestiging wonende Stevens wist de server en de harde schijf met klantgegevens veilig te stellen. Het systeem blijkt te functioneren, zodat het bedrijf online vandaag weer ‘gewoon’ in de lucht kan zijn. British Car Centre bestaat sinds 1993 als locatie in Midden-Nederland voor de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s ‘met een Engels accent’. Behalve in Baarn is er nog een gelieerde vestiging in Amsterdam (Minor Motorcars). Bij het bedrijf werken in totaal zes mensen.

foto: AS Media

Tags: ,

Sigrid de Vries nieuwe…Collectief pleidooi…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties