fbpx
bekeken: 1767 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Brand verwoest werkplaats Hobo Parts Brakel

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 23 oktober 2019, 13:40

Leestijd: < 1 minuut

Brand bij autobedrijf Klaas Hobo in het Gelderse Brakel heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de werkplaats volledig verwoest. Ook een groot aantal auto’s van de Mercedes-specialist ging in vlammen op.

Het vuur ontstond volgens de brandweer bij auto’s achter het pand van demontagebedrijf Mercparts Hobo. De brand sloeg over naar het aangrenzende garagedeel, waar de werkplaats getroffen werd maar de showroom en de in allerijl weggereden auto’s behouden bleven. Wel ontstond er aanzienlijke rook- en waterschade. Na de eerste melding (02.30 uur) duurde het tot 05.00 uur voordat het vuur onder controle was. Over de oorzaak is nog niets bekend. Onderzoek moet daar meer helderheid over verschaffen. Op voorhand sluit de politie brandstichting niet uit.

Mercedes-Benz

De schade loopt in de tonnen, zegt Klaas Hobo tegenover Omroep Gelderland. De medewerkers (acht personen) zitten tijdelijk zonder werk. Op last van de brandweer mogen zij het pand niet in. Los daarvan: “Het werk is er niet meer, verbrand.” Autobedrijf Klaas Hobo heeft meer dan veertig jaar ervaring met onderhoud en verkoop van Mercedes-Benz. In de werkplaats wordt, zo meldt de site, gewerkt met de originele fabrieksuitlees- en meetapparatuur. Hobo is aangesloten bij het concept MBSG (Mercedes-Benz Specialisten Groep).

foto: Omroep Gelderland

Tags: ,

Van Mossel ook in België…Eurol introduceert app…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties