bekeken: 1156 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Brandstichting bij autobedrijf Deijne

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 oktober 2019, 12:53

Leestijd: < 1 minuut

Brand heeft donderdagnacht een deel van demontagebedrijf Van Deijne in Uden vernield. Volgens de politie is sprake van brandstichting.

Het vuur in de vestiging (archieffoto) brak rond 4.30 uur uit en verwoestte een aanzienlijk deel van de verkoopruimte. Dankzij optreden van de brandweer en alertheid van de buren bleef het aangrenzende magazijn gespaard. De getroffen locatie levert gebruikte onderdelen voor lichte bedrijfswagens en Volvo-modellen.

Vluchtauto

De eigenaar heeft geen idee wie er achter het incident zit. De brandstichting was duidelijk gepland, gezien de gereedstaande vluchtauto die de overburen, wakker geschrokken na een luide knal, zagen wegrijden. Van Deijne zegt geen geschil met klanten of anderszins vijanden te hebben.

Om de onderdelenlevering op peil te houden, zijn inmiddels kantoorunits geplaatst waarin het verkooppersoneel de komende tijd verder kan. Voor klanten was het bedrijf vandaag alweer ‘gewoon’ bereikbaar. Over eventueel herstel van de ontzette glazen pui bij de entree bestaat nog geen duidelijk scenario. Technisch onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de bouwkundige staat toereikend is.

45 medewerkers

Van Deijne heeft ook een (niet getroffen) vestiging in het nabijgelegen Volkel,  waar de oprichter in 1986 begon met ‘Van Deijne Japanse Auto-onderdelen BV’. Bij de onderneming als geheel werken 45 mensen: 15 in Uden en 30 in Volkel.

Tags: ,

Sinatec Europe distributeur…Aftersales onder vergrootglas
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties