fbpx
bekeken: 3849 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Brink Group in Amerikaanse handen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 december 2017, 10:34

Leestijd: < 1 minuut

Trekhakenfabrikant Brink gaat over van H2 Equity Partners naar Horizon Global Corporation, gezeteld in de Amerikaanse staat Michigan en mondiaal actief als fabrikant van voertuiguitrusting op het gebied van trekhaken en trailers.

brinkHet aankoopbedrag bedraagt 169 miljoen euro. Inclusief de nieuwe aanwinst zal Horizon Global Corporation straks ongeveer 5300 medewerkers omvatten, actief in 67 locaties, verspreid over 21 landen.

Thule

Brink bestaat meer dan 75 jaar en kwam in 2006 in handen van Thule, dochteronderneming van Nordic Capital. Die investeerdersgroep besloot in 2013 de trekhaakproductie in Hoogeveen fasegewijs over te hevelen naar Staphorst, een proces dat in 2015 werd afgerond. De onderneming ontwikkelt en produceert in nauwe samenwerking met de meeste grote autofabrikanten in Europa. Ook wordt geleverd onder private label en, als het merk Brink, voor de aftermarkt. De jaarproductie bedraagt bijna een miljoen trekhaken – vast, verwijderbaar, inklapbaar. Ze zijn inmiddels te vinden onder circa 25 miljoen voertuigen wereldwijd. Op dit moment opereert Brink vanuit negen locaties (waaronder Staphorst), te vinden in acht landen. De omzet bedraagt jaarlijks om en nabij de 150 miljoen euro.

De overname moet nog het gebruikelijke formeel-juridische traject doorlopen. Partijen verwachten dat de transactie eind tweede kwartaal 2018 zal zijn afgerond. Mark Zeffiro, president en ceo van Horizon Global zegt dat de deal “onze dienstverlening aan klanten en eindgebruikers op al onze markten zal versterken.”

Sator

H2 Equity Partners is een onafhankelijke private investeringsmaatschappij (sinds 1991). Ze is gevestigd in Amsterdam en nam de Brink Group medio 2015 over van Nordic Capital. H2 Equity Partners verwierf in 2009 bekendheid in de Nederlandse automotive aftermarket, toen een meerderheidsbelang werd genomen in onderdelenleverancier Sator. Dat ging in 2013 over naar de huidige eigenaar LKQ.

Tags: , , , , ,

EMM investeert in toekomstOccasionimport Nederland naar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties