bekeken: 6970 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Broekhuis neemt Martin Schilder over

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 5 december 2017, 11:35

Leestijd: 2 minuten

Broekhuis Groep neemt begin 2018 Martin Schilder Automobielbedrijven over. Beide familiebedrijven hebben enkele dagen geleden een principeovereenkomst bereikt over de ver- c.q. aankoop van de aandelen.

De transactie wacht nog op formele afwikkeling, waaronder goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt).

De overname betreft alle activiteiten van Martin Schilder, met uitzondering van het per 1 december jl. aan Noordlease verkochte Leasevisie. Martin Schilder is dealer van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Fiat, Volkswagen Bedrijfswagens en Fiat Professional met vestigingen in Alkmaar, Bergen, Den Helder, Haarlem, Heemskerk en Schagen. Daarnaast is het bedrijf actief in autoschadeherstel (Alkmaar, Beverwijk, Hippolytushoef en Zaandam), autoverhuur, tankstations, bedrijfswageninrichting en verzekeringen. Er werken zo’n 350 mensen, die gisteravond zijn geïnformeerd en meegaan naar de nieuwe eigenaar.

Overeenkomsten

Broekhuis en Martin Schilder zeggen veel overeenkomsten te hebben: beide een familiebedrijf, ruim tachtig jaar geleden gestart, geleid door de derde generatie en een vergelijkbaar DNA. Door de voorgenomen acquisitie versterkt Broekhuis haar positie in de Nederlandse automobielmarkt. In het bijzonder ligt de versterking op de volgende gebieden:

  • Uitbreiding van het bestaande portfolio met de merken Audi, Volkswagen en Fiat (inclusief bedrijfswagens van Volkswagen en Fiat);
  • uitbreiding van het bestaande verzorgingsgebied naar Noord-Holland;
  • uitbreiding van activiteiten op het gebied van schadeherstel, autoverhuur, tankstations, bedrijfswageninrichting en verzekeringen.

“Daarnaast is de naam Martin Schilder zelf een mooi, sterk merk”, zegt Gerhard van de Pol, Brand & PR manager bij Broekhuis Holding. “In de regio geniet het bedrijf een sterke reputatie.” De directies van beide ondernemingen raakten begin dit jaar in gesprek, wat uiteindelijk leidde tot de overname. Die is bij Broekhuis vanochtend aan het eigen personeel gemeld.

Schaalvergroting

Voor Martin Schilder betekent de verkoop van het familiebedrijf dat het in één keer de benodigde schaalvergroting bereikt. ‘Daarmee is op de lange termijn de continuïteit voor de onderneming geborgd’, aldus het persbericht. Na de overname zal de omzet van Broekhuis uitkomen op circa 780 miljoen euro. Het bedrijf telt dan circa 1400 medewerkers. In de meest recente Aumacon Dealerholding Top-100 staat Broekhuis Holding op de vijfde plaats, met 12.204 verkochte nieuwe personen-/ en bestelauto’s in 2016. Martin Schilder kwam dat jaar tot 3675 transacties.

Tags: , , ,

Carlos Tavares gaat Acea…Verbrandingsmotor nog lang in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties