fbpx
bekeken: 954 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Carglass: geen schadeherstel meer, wel ADAS

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 27 november 2019, 16:47

Leestijd: < 1 minuut

Carglass stopt begin 2020, na bijna vier jaar, met herstelservice voor kleine autoschades. Het volume aan krasjes en deukjes is ondanks alle inspanningen onvoldoende gebleken. Het bedrijf zegt zich nu volledig te richten op ruitschadeherstel en de bijbehorende ADAS-kalibratie.

Deze dienstverlening groeit aanzienlijk, door de toename van geïntegreerde camera’s in autovoorruiten die rijhulpsystemen voorzien van informatie. Het kalibreren van camera’s na ruitherstel is verplicht gesteld door autofabrikanten, om te garanderen dat de juiste informatie wordt doorgegeven aan het rijhulpsysteem.

Volume

Volgens Willem Mes, directeur Operations bij Carglass, oogstte de schadeservice waardering bij de eindgebruiker vanwege het digitale klantproces, de snelheid, flexibiliteit en scherpe prijs. “Het volume autoschades dat wij verwerken, blijft echter achter ten opzichte van onze verwachtingen. Hierdoor rendeert onze kleine autoschadeservice onvoldoende. Wellicht speelt de psyche van de Nederlandse consument een rol, die ons toch primair als ruitspecialist blijft zien. Feit is dat de beoogde groei in aantal klanten en winstgevendheid niet is uitgekomen. En we hebben niet het vooruitzicht dat het in 2020 beter zal gaan.”

De herstelservice voor kleine autoschades heette oorspronkelijk Carmetics en wordt aangeboden in 24 vestigingen van Carglass. Medewerkers die zich met deze dienst bezighouden – monteurs, planners, offerteteam – worden zo veel mogelijk herplaatst binnen het bedrijf. Het gaat om circa veertig mensen. Carglass is met de OR en vakbonden in gesprek over degenen die niet kunnen blijven. Hen wordt een ‘sociale begeleidingsregeling’ geboden.

NPS

Mes zegt een dubbel gevoel over te houden aan het project waaraan hij vanaf het begin leiding gaf. “Jammer dat we er niet in geslaagd zijn om het blijvend van de grond te tillen. Maar er is wel in korte tijd een nieuw initiatief in de markt gezet en operationeel gekregen. Dat we een NPS-score van maar liefst 77 hebben voor schadeherstel vind ik een groot compliment waard.”

Tags: , , , , ,

Ook Bosch ondertekent…Eindeloze mogelijkheden met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties