bekeken: 736 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Carmunication op de bres voor vrije datastromen

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 3 juli 2018, 11:07

Leestijd: 1 minuut

Voertuigdata zullen op termijn het verdienmodel en de marktpositie van onderdelendistributeurs, onderdelenfabrikanten en werkplaatsen, vooral die van universele autobedrijven, sterk beïnvloeden. Een onbeperkte toegang tot die data, niet belemmerd door welke autofabrikant ook, is de doelstelling van het nieuwe non-profitplatform Carmunication.

Group Auto International, Auto Distribution International, Nexus en een aantal onderdelenfabrikanten zijn inmiddels lid geworden van Carmunication, dat gezeteld is in het Oostenrijkse Wenen. De groep wil speciaal voor haar leden de datastromen reguleren, uiteraard met toestemming van de eigenaar van de auto.

Prognostics

Carmunication zet vooral hoog in op het toekomstige prognostics-model. Dat houdt in dat telematicasystemen tijdig aangeven wanneer er een reparatie, update, vervanging, dan wel onderhoudsmoment zit aan staat te komen. Op die manier kunnen partijen de klant in een vroeg stadium benaderen en een werkplaatsbezoek afspreken. Een proactieve benadering van de werkplaatsklant dus.

Voor het universele autobedrijf is dit een cruciale ontwikkeling. Als zij hier de vinger niet achter krijgen, wint het merkkanaal de slag om de connected klant, stelt Carmunication.

Tags: , ,

Allego opent…12,1 procent meer registraties…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties