bekeken: 942 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

‘CO2-doelen rem op mobiliteit’

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 11 december 2018, 15:58

Leestijd: 1 minuut

De ‘extreem agressieve CO2-doelstellingen’ van het Europees Parlement (40 procent minder CO2-uitstoot in 2030 en verkoopquota voor elektrische voertuigen) brengen de bereikbaarheid van mobiliteit voor miljoenen Europeanen in gevaar.

Met name de lagere en middeninkomens zullen niet accepteren dat de CO2-standaards een negatief effect heeft op hun vrijheid van mobiliteit. Koepelorganisatie Acea waarschuwt aan de vooravond van EU-onderhandelingen over nieuwe CO2-doelstellingen voor een beslissing die niet de steun heeft van het volk.

Gevoelig

Acea-president Carlos Tavares: “De weg naar fossielvrije mobiliteit wordt een zeer gevoelig onderwerp in onze Europese democratieën nu burgers de effecten beginnen te voelen op het dagelijks leven.” Acea wijst op de protesten in Frankrijk en België. Die laten zien dat verandering moet worden gedragen door de gehele maatschappij.

Verstandig

Tavares: “De huidige CO2-voorstellen gaan ver voorbij aan wat economisch en sociaal nog aanvaardbaar is.” Het bestuur van Acea roept EU-beleidsmakers daarom op om tot een verstandige beslissing te komen in de cruciale onderhandelingen over toekomstige CO2-doelstellingen.

Tags: , ,

Themamiddag over rendement in…EV voor particulier nog te…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties