‘108 gelijktijdige laadsessies op 1 plek’

In de Amsterdamse Houthavens heeft BlueMarble Charging het grootste slimme laadplein van Nederland gerealiseerd met 108 OSTRA laadstations.

Dankzij hard- en softwaretechnieken van BlueMarble Charging zijn er op één locatie vier keer meer laadpunten geplaatst dan zonder het gebruik van deze oplossingen mogelijk was geweest. Daardoor kunnen nu 108 gelijktijdige laadsessies plaatsvinden zonder dat er kans is op overbelasting van de aanwezige elektrotechnische installaties.

Robert van de Vegte, eigenaar en CEO van BlueMarble Charging licht toe: “De OSTRA laadpunten zijn standaard in staat om 22 kW laadvermogen aan te bieden. Indien het aantal gelijktijdige laadsessies zodanig toeneemt dat overbelasting moet worden voorkomen, dan wordt het maximale laadvermogen van een laadpunt automatisch verlaagd. Onze software zorgt er voor dat iedere elektrische auto nog steeds geladen kan worden.” Bij dit slimme laadplein krijgen alle elektrische auto’s altijd minimaal 25 km extra rijbereik per uur (afhankelijk van het type elektrische auto).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *