ADI-topman: niet achterover leunen

Thomas Vollmar, president van Auto Distribution International en directeur van de Duitse AD-grossiersgroep Carat, plaatst in zijn kerst- en nieuwjaarsboodschap een paar prikkelende opmerkingen aan het adres van het onafhankelijke kanaal.

vollmar-thomas_caratZo stelt hij dat ondernemers en managers de neiging hebben achterover te leunen als bepaalde bedreigende ontwikkelingen pas op lange termijn voelbaar worden. Voorbeeld; het lijkt erop dat de regelgevers in Brussel pas in 2021 een beslissing gaan nemen over wie de regie over de voertuigdata uit de connected car mag nemen. Nu gaan wachten op die besluitvorming zorgt er volgens Vollmar voor, dat autofabrikanten een enorme voorsprong opbouwen, want de connected car is er al.

Caruso

BMW’s Connected Drive en Mercedes Me bouwen hun platform vandaag al uit. In het onafhankelijke kanaal wordt wel tegengas gegeven, onder meer met de bouw van platformen als Caruso en Carmunication, maar het gaat Vollmar niet voortvarend genoeg. Nog lang niet alle relevante partijen zetten er hun schouders onder. In zijn geschreven boodschap aan de branche stelt Vollmar dat een voorsprong van het merkkanaal automatisch achterstand voor de vrije markt betekent. Dat kan alleen worden voorkomen door niet achterover te leunen, maar samen aan de slag te gaan.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †