Een in Parijs gestolen auto is binnen enkele dagen teruggevonden, dankzij het dataplatform Caruso, dat data uit connected cars verzamelt en verhandelt.

Begin september meldde een autodealer dat er een nieuwe auto was gestolen, die verzekerd was bij een van de leden van brancheorganisatie GIE Argos, waar bijna alle Franse verzekeringsmaatschappijen bij zijn aangesloten. Dankzij de data uit het connected voertuig kon de auto binnen enkele dagen worden gelocaliseerd in een buitnwijk van Parijs. Wanneer de voertuigeigenaar daar toestemming voor geeft, zijn data uit het voertuig, zoals waar het voertuig zich bevindt, eenvoudig via Caruso toegankelijk.

Connected car data

“Ik ben trots op het hele team, dat zo snel heeft gereageerd en heeft latn zien dat connected car data een krachtig instrument zijn bij het terugvinden van gestolen voertuigen”, zegt Benoit Leclair, ceo van Argos.

“We zijn in september van dit jaar een samenwerking gestart met Argos en we zien nu al hoe deze samenwerking vrucht draagt. Steeds meer bedrijven worden zich bewust van connected car data en zijn voordelen”, zegt Norbert Dohmen, algemeen directeur van Caruso.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties