AstaZero opent indoorbaan

Testfaciliteit AstaZero in het Zweedse Hällered, nabij Gotenburg, opent op 28 april een indoor testbaan, waar 24/7 tests kunnen worden genomen met actieve veiligheidssystemen en autonoom rijden.

Op het overdekte testcircuit kunnen omstandigheden naar believen worden aangepast. Reproduceerbare omstandigheden zijn immers noodzakelijk om betrouwbare testresultaten te kunnen bieden. “De tests en proeven die worden uitgevoerd door voertuigbestuurders vereisen veel personeel en resulteren in buitensporig veel reizen”, zegt Peter Janevik, ceo van AstaZero. “In AstaZero Dry Zone kan de ontwikkeltijd worden gestroomlijnd en kunnen tests 24 uur per dag, 365 dagen per jaar worden uitgevoerd.”

Afmetingen

De AstaZero Dry Zone is 700 meter lang, 40 meter breed (in het middendeel van 140 meter zelfs 60 meter breed) en heeft een hoogte van 4,60 meter. Het testcircuit staat iedere autofabrikant ter beschikking. Volvo Cars is de eerste klant van het circuit.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2636 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *