AT&T connect de nieuwe Kia Forte

Telecomaanbieder AT&T heeft een samenwerking gesloten met Kia Motors in Mexico. Daarbij maakt AT&T gebruik van het internet of things bij het terugvinden van een voertuig.

Het gaat om een dienst die wordt aangeboden in de in 2019 te verschijnen Kia Forte. Toekomstige nieuwe modellen zullen ook met deze dienst worden uitgerust. De connectiviteitsoplossing wordt geïntegreerd in MyKia+, de mobiele app die door de autofabrikant is ontworpen.

MyKia+

In MyKia+ kan de eigenaar te allen tijd zien waar zijn auto zich bevindt. De eigenaar kan zelfs de gebieden afbakenen. In het geval van diefstal helpt deze service de auto terugvinden. De app is in eerste instantie beschikbaar voor Android, later ook voor iOS. AT&T werkt al samen met 27 automerken om daarvoor connectiviteitsoplossingen te ontwerpen, onder meer om onderhoud te vergemakkelijken, ongevallen te helpen voorkomen, filedruk te verminderen en CO2-uitstoot te reduceren.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters