Audi en Capgemini intensiveren digitale transformatie

Capgemini en Audi werken al jaren samen om oplossingen te ontwikkelen voor digitale transformatie en co-innovatie. Beide bedrijven hebben nu de joint venture XL2 opgericht om de digitale transformatie in de auto-industrie te stimuleren.

XL2 is bedoeld om continue digitale ontwikkeling mogelijk te maken die alle centrale processen omvat, zoals productieplanning, logistiek, financiën, onderhoud, kwaliteits- en materiaalbeheer. Juridisch staat XL2 los van Audi en de Volkswagen-groep. Het kantoor is gevestigd in Heilbronn, dichtbij de productiesite van Audi in Neckarsulm. De tweehoofdige leiding wordt gevormd door Géraldine Aubert en Felix Spitznagel, voorheen werkzaam bij respectievelijk Capgemini en Audi.

Juiste partner

Frank Loydl, bij Audi verantwoordelijk voor IT: “De flexibele en schaalbare manier waarop XL2 werkt en de focus op belangrijke sleuteltechnologieën maken deel uit van onze visie en onze behoeften voor de verdere implementatie van de digitale transformatie. Gezien onze langdurige zakelijke relatie en de bewezen automotive- en SAP-competenties is Capgemini de juiste partner.”

IT-talent gezocht

Namens Capgemini zegt hoofd automotive in Duitsland, Henrik Ljungström: “XL2 is een onafhankelijk bedrijf met ambitieuze groeidoelstellingen. Het biedt jonge talenten en ervaren experts een innovatief en uitdagend werkterrein, evenals een speciale mix van een wendbare start-up-cultuur en de prestaties van twee marktleiders. Om de digitale transformatie van de auto-industrie te ondersteunen, is er met name vraag naar SAP-consultants, cloud- en softwareontwikkelaars en data-analisten naar kwalificatieprofielen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.