Audi test vliegende taxi

Audi, Airbus en Italdesign hebben gezamenlijk tijdens de Amsterdam Drone Week een vliegende taxi getest. Het prototype is een schaalmodel van 1:4. De vliegende taxi combineert een autonoom rijdende elektrische auto met een drone voor passagiers.

“De vliegende taxi komt eraan, daar zijn we bij Audi van overtuigd”, zegt Bernd Martens, president van Audi-dochter Italdesign. “Steeds meer mensen verhuizen naar de stad. Alleen door automatisering blijven ze in de toekomst verzekerd van mobiliteit, bijvoorbeeld met gerobotiseerde taxi’s. Zonder onderweg te hoeven overstappen op een ander voertuig kunnen de passagiers werken, ontspannen of zich vermaken. Als we erin slagen het verkeer intelligent te verdelen over de weg en de lucht, profiteren zowel de steden als hun inwoners daarvan.”

Service

In Mexico City en Sao Paolo kun je al een helikoptervlucht boeken en vanaf de landingsplaats in een Audi naar de plaats van bestemming worden gebracht. “Een dergelijke service helpt ons de behoeften van onze klanten beter te leren begrijpen. De toekomstige vliegende taxi’s moeten aantrekkelijk zijn voor een brede groep stedelingen. Binnen het project Pop.Up Next leren we de grenzen van de technische mogelijkheden kennen. De volgende stap is een rijdend en vliegend prototype op ware grootte”, aldus Martens.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters