Audi traint technici met virtual reality

Om technische trainers en onderhoudstechnici voor te bereiden op het onderhoud aan elektrische Audi’s, maakt de Duitse autofabrikant onder meer gebruik van virtual reality-training.

Virtuele technologie maakt een realistisch en veilig leerproces mogelijk voor gevoelige technologieën, zoals die van de hoogvoltagebatterij.

Stap voor stap

Servicetechnici oefenen bijvoorbeeld in virtuele ruimtes, vooral in het hart van de nieuwe e-tron: de hoogspanningsbatterij. Tijdens de zogenoemde procestrainingen leren technici stap voor stap hoe ze de batterij moeten openen, een schakelaar of batterijmodule vervangen.

Wereldwijd

Dankij virtual reality en digitale technologie is het mogelijk om de training tegelijkertijd op meerdere plekken in de wereld uit te rollen. De trainingen, bedoeld voor servicepartners wereldwijd, zijn beschikbaar in het Duits, Engels, Spaans en Frans, en zijn op afroep toegankelijk dankzij een cloud-based database.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters