Bentley claimt recyclebaar EV-systeem

Bentley claimt een ‘doorbraak’ te hebben gemaakt in de afgelopen achttien maanden op het gebied van elektromotoren voor auto’s. Het zogenoemde Octopus-programma moet de komende drie jaar resultaat opleveren.

De naam Octopus is een wat gezochte afkorting van een kreet die vertaald zoveel betekent als ‘geoptimaliseerde componenten, testen, simulaties, instrumenten voor aandrijflijnen die ultrasnele motoroplossingen integreren’. Een volzin die benadrukt dat het Bentley serieus is om de eerste elektrische auto van het merk te kunnen introduceren in 2026. Als onderdeel van het Volkswagen-concern een niet verbazingwekkende ambitie.

De studie die drie jaar gaat duren, draait om een volledig geïntegreerde elektrische die het kan stellen zonder het gebruik van schaarse magneten en koperen spoelen. Het systeem is daarmee kosteneffectiever en beter te recyclen, aldus de fabrikant uit het Britse Crewe.

Vanaf 2023 moet elk model min of meer geëlektrificeerd worden, beginnend met de hybride Bentayga. De eerste volelektrische Bentley zou dan tegen 2026 marktrijp zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.