Bosch neemt EM-Motive over

Bosch neemt de volledige zeggenschap over EM-Motive, de fabrikant van elektromotoren die in 2001 werd opgericht als een joint venture van Bosch en Daimler. Daarin hadden beide partijen een belang van 50 procent.

“Voor Bosch is de volledige overname van EM-Motive de volgende logische stap op weg naar het marktleiderschap voor elektromobiliteit. Het is een kans om een nog bredere in de markt aanwezig te zijn”, zegt bestuurslid Stefan Hartung van Robert Bosch.

Startkapitaal

Sinds de oprichting produceerde EM-Motive zo’n 450.000 elektromotoren. De joint venture werd opgericht omdat de productie in eerste instantie kleine aantallen betrof. Om het benodigde startkapitaal te kunnen neerleggen sloot Bosch de deal met Daimler. Als gevolg konden Bosch en Daimler al in een vrij vroeg stadium van het EV-tijdperk over elektromotoren beschikken.

Optie

Al direct bij de oprichting van EM-Motive, dat sindsdien al zo’n produceerde, nam Bosch de optie om te zijner tijd de onderneming geheel over te nemen. Deze stap zat er dus al aan te komen. Bosch verzekert dat het voor de werknemers geen directe gevolgen zal hebben. De overname ligt nog wel ter goedkeuring voor bij de mededingingsautoriteiten. Over het overnamebedrag doen de partijen geen mededeling.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters