Car Wash Mode in nieuwe update Tesla

Tesla is gestart met het uitrollen van een nieuwe software-update. Toverwoorden tussen de nieuwe features zijn respectievelijk car wash, hotspot en … Disney+. Dat weet Electrek te melden.

Allereerst die Car Wash mode. Het is niet helemaal nieuw onder elektrische auto’s, maar wel bij Tesla. De functie sluit alle ramen en vergrendelt de laadpoort. Ook gaan de ‘piepers’ op stil en wordt – bij kettingwasstraten van belang – de auto in neutraal gehouden en voorkomen dat deze in de parkeerstand gaat.

Dan de hotspot. De Tesla’s konden al wifi-hotspots gebruiken maar dat werd uitgeschakeld onder het rijden. Nu niet meer dus. Op die manier kunnen eigenaren de optionele connectiviteitsfuncties omzeilen.

Binnen Tesla Theater is nu Disney+ opgenomen, waarmee de laatste van de grote streamingsdiensten is opgenomen. Een andere wijziging is onder meer het nu wel kunnen uitschakelen van de automatische dimfunctie van de spiegels. Het uitzetten van de antiverblindingsstand was een veelgevraagde toevoeging onder gebruikers.

De geïntegreerde dashcam kan nu ook zelfstandig inschakelen als deze een veiligheidskritische situatie constateert. De gebruiker moet wel eerst eenmalig goedkeuring geven. Tesla benadrukt dat deze beelden niet met Tesla worden gedeeld.

Ten slotte de reikwijdte ofwel de accucapaciteit. Deze kan nu naar keuze worden weergegeven in beschikbare rij-afstand of als percentage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *