Dashcam Nextbase verbonden met IoT

Dashcamfabrikant Nextbase gaat samenwerken met Vodafone om de Nextbase iQ dashcam te voorzien van een Internet of Things-verbinding (IoT).

De samenwerking met Vodafone geeft de Nextbase iQ toegang tot functies als radardetectie, smart sense parking en emergency SOS binnen heel Europa.

Richard Browning van Nextbase: “Met de Nextbase iQ willen we alle bestuurders de veiligheid bieden van de nieuwste voertuigen. De drempel voor deze nieuwe voertuigtechnologie is te hoog. Daarom maken we deze innovatie toegankelijk voor het overgrote deel van de mensen die geen auto uit het topsegment bezit. Dankzij het hoge niveau van de hardware blijven we het productaanbod in de toekomst verbeteren met nieuwe AI-diensten en functies, zoals geavanceerde ADAS met AI-ondersteuning, DMS, V2V-communicatie en bewustzijn van ongevallen in de omgeving.”

Connectiviteit

Namens Vodafone zegt Nick Gliddon: “Vodafone wil samenwerken met partners zoals Nextbase om te zorgen dat connectiviteit centraal staat bij innovatie. Daardoor worden nieuwe producten beter, veiliger en duurzamer. Deze technologie zorgt niet alleen voor een betere gemoedsrust bij de bestuurders dankzij real time monitoring van voertuigen via één druk op de knop. Ook verbetert het de verkeersveiligheid doordat de bestuurder zich beter bewust is van zijn omgeving en mogelijke gevaren eerder opmerkt. Hoe je het ook bekijkt, connectiviteit is de drijvende kracht achter de grote sprongen die gemaakt zijn op het gebied van veiligheid, prestaties en beveiliging.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3693 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.