Elektrische Renault laadt op tijdens rijden

Renault werkt aan een dynamisch laadsysteem voor elektrische voertuigen, dat de batterijen kan opladen tijdens het rijden. Het systeem vereist wel forse aanpassingen aan het bestaande wegennet.

Renault werkt voor dit dynamische laadsysteem samen met Qualcomm en Vedecom. Het ontwerp gaat uit van een systeem dat 20 kW kan laden bij snelheden tot 100 kilometer per uur. Op een speciaal gebouwde testbaan van honderd meter kunnen inmiddels al twee Renaults Kangoo Z.E. tegelijk worden opgeladen in beide rijrichtingen.

Fabric

Een demonstratie hiervan vond plaats op een testpiste die Vedecom in het kader van het Fabric-project bouwde in Satory (Versailles), nabij Parijs. Fabric is een project dat deels wordt gefinancierd door de Europese Unie. In totaal is hier negen miljoen euro mee gemoeid. Er doen negen landen aan mee die 25 partners met elkaar laten samenwerken. Het project heeft betrekking op de technologische en economische haalbaarheid en de socio-economische duurzaamheid van het draadloos laden van rijdende elektrische voertuigen. Fabric ging in januari 2014 van start en loopt nog tot in december 2017.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Van Tim de Jong zijn er nog 34 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Tim de Jong