EVBox en The Mobility House samen in V2G

Aanbieder van laadoplossingen EVBox en technologiebedrijf The Mobility House gaan samenwerken bij het toepassen van vehicle-to-grid-technologie (V2G).

Bij V2G maken elektrische auto’s deel uit van de energievoorziening. Ze laden niet alleen op, maar leveren ook elektriciteit terug aan het net, waarbij de accu’s uit elektrische auto’s dienen als tijdelijk opslag van energie. EVBox levert de hardware voor projecten met V2G, The Mobility House levert de software.

Om te weten wanneer de energie uit een elektrische auto beschikbaar is voor het elektriciteitsnet heeft The Mobility House een intelligent laad- en energiemanagementsysteem ontwikkeld, genaamd ChargePilot, dat de samenwerking tussen elektrische auto’s en (externe) accu’s optimaliseert.

Voorbeeld

De samenwerking krijgt onder meer vorm op het eiland Porto Santo. Hier begon in 2018 een project met Renault, The Mobility House en een Portugese elektriciteitsmaatschappij. Door hier elektrische auto’s en gebruikte accu’s slim met elkaar te verbinden wordt het aandeel van wind- en zonne-energie in de totale stroomvoorziening van het eiland vergroot. EVBox levert hier de laadpalen, die zowel elektrische auto’s kunnen opladen als ontladen. De auto’s kunnen zodoende rechtstreeks terug leveren aan het elektriciteitsnet.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2390 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *