EVBox neemt EVTronic over

De fabrikant van laadpalen EVBox heeft het Franse EVTronic overgenomen. EVTronic ontwerpt en bouwt supersnelle laadstations.

Door de overname groeit het Europese laadpalennetwerk van EVBox met zevenhonderd laadstations. Het bedrijf heeft wereldwijd nu ruim zestigduizend reguliere AC (wisselstroom) laadpalen en zevenhonderd snelle DC (gelijkstroom) laadstations. Een aantal EVtronic snelladers wordt als EVBox in de markt gezet.

Krachtenbundeling

EVTronic is in 2007 opgericht en is in elf jaar tijd snel gegroeid. Het bedrijf werkte al samen met EVBox voor de implementatie van EVBox snellaadpalen. In maart won EVBox nog een tender voor de plaatsing van 52 snelladers in en rond Amsterdam. “Tijdens de samenwerking kwamen we erachter dat we dezelfde kernwaarden en passie voor technologie delen. Deze krachtenbundeling geeft ons sterke schaalvoordelen, een uitbreiding van ons netwerk en een forse impuls voor onze R&D-afdeling”, aldus Kristof Vereenooghe, ceo van EVBox.

Innovation Lab

Het personeel van EVTronic wordt onderdeel van het team van EVBox. Oprichter Eric Stempin treedt als chief research officer toe tot het managementteam van EVBox. Hij gaat zich richten op de ontwikkeling van snelle en ultrasnelle laadstations. Ook gaat hij zich bezighouden met het opzetten van het EVBox Innovation Lab voor diverse R&D-projecten, waaronder V2G (Vehicle-to-Grid), draadloos laden, energieopslag en vermogenselektronica. “We zijn verheugd om opgenomen te worden door de EVBox-familie. Wat ooit begon als een klein bedrijf is snel uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met een groot aantal klanten, met name in Frankrijk. We zijn trots op de kwaliteit van onze technologie en onze klantfocus. Door ons aan te sluiten bij EVBox hopen we dat we de transitie naar duurzame mobiliteit kunnen blijven versnellen en willen we onze klanten blijven verrassen met indrukwekkende totaaloplossingen”, aldus Eric Stempin. Op de foto van links naar rechts: EVBox-cco Peter van Praet, Eric Stempin en Kristof Vereenooghe.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3590 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters