Geautomatiseerd parkeren in Stuttgart

De P6-parkeergarage op de luchthaven van Stuttgart krijgt de primeur van de sterk geautomatiseerde parkeerfunctie (SAE-level 4) die Bosch heeft ontwikkeld in samenwerking met Mercedes-Benz.

De parkeerfunctie is binnenkort beschikbaar voor bepaalde modellen uit de S-Klasse en EQS-varianten die zijn uitgerust met Intelligent Park Pilot. In P6 kan de bestuurder zijn auto achterlaten op een vooraf via de smartphone-app geboekte parkeerplaats. Voor de geautomatiseerde parkeerservice is geen chauffeur nodig.

Intelligent 

“Bestuurderloos parkeren is een belangrijk aspect van geautomatiseerde mobiliteit. Het sterk geautomatiseerde parkeersysteem dat we samen met onze partner Mercedes-Benz hebben ontwikkeld, laat zien hoe ver we al zijn op dit ontwikkelingspad”, zegt Dr. Markus Heyn, lid van de raad van bestuur van Bosch. “Bosch heeft vanaf het begin de insteek om de infrastructuur in parkeergarages intelligent te maken. Daarom hebben we op dit gebied normen opgesteld. In de toekomst is het ons doel om steeds meer parkeergarages uit te rusten met de benodigde infrastructuurtechnologie. We zijn van plan om er de komende jaren wereldwijd enkele honderden te realiseren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *