Hella digitaliseert werkplaats verder

De Amerikaanse startup Carforce heeft een softwareoplossing gevonden om voertuigdata naar werkplaatsen te zenden. Hella gaat als mede-investeerder deze digitalisatie van de werkplaats verder benutten.

carforceHella onderzoekt momenteel de mogelijkheden op welke manier voertuig en werkplaats connected te krijgen zijn. Of dat ook via een dongel zal gebeuren, zoals bijvoorbeeld Bosch (Bosch Car Service Connect), Partspoint (Autovitaal) of Group Auto (G-connect) dat doen, is zelfs nog niet eens zeker.

Cloud

De software van Carforce stuurt voertuigdata, bijvoorbeeld over bandenspanning of de conditie van de accu via de cloud naar vrije werkplaatsen, zonder dat de auto daadwerkelijk naar de garage moet. Dit geeft de werkplaats de mogelijkheid om al in een vroeg stadium een op de klant afgestemd service- en reparatieaanbod te doen. Voor de eigenaar van de auto leidt dit tot een kortere periode dat hij de auto kwijt is en het vermindert de tijd die de klant tijdens de reparatie moet wachten. “De investering in Carforce is voor ons een belangrijke stap in het digitalisatieproces van onze werkplaats- en diagnoseactiviteiten. Het is ook een kans om nieuwe businessmodellen te betreden”, aldus Werner Benade, algemeen directeur aftermarket van Hella. “We ondersteunen werkplaatsen gedurende het gehele reparatieproces. Met gedigitaliseerde diagnoseservice is het doel om zowel de eindgebruiker, de automobilist, en de werkplaats toegevoegde waarde te bieden op het gebied van tijd: betere en persoonlijkere service voor klanten van de werkplaats, kortere periodes dat een auto stil staat en een betere productiviteit.”

Hella Gutmann

Via dochtermaatschappij Hella Gutmann Solutions is Hella nog maar voor een klein aandeel betrokken bij Carforce. Hella Gutmann Solutions is van plan de samenwerking met Carforce in de nabije toekomst uit te breiden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters