Hertz bestelt 65.000 Polestars

Hertz en Polestar hebben vandaag een nieuwe wereldwijde samenwerking aangekondigd, die onder meer bestaat uit de aankoop van tot 65.000 elektrische auto’s over een periode van vijf jaar. De samenwerking start naar verwachting in het voorjaar van 2022 in Europa en eind 2022 in Noord-Amerika en Australië.

De samenwerking met Polestar bouwt voort op de aankondiging van Hertz afgelopen oktober om klanten de grootste EV-verhuurvloot in Noord-Amerika, en een van de grootste ter wereld, aan te bieden. Naast het beschikbaar stellen van het wagenpark aan zakelijke en particuliere klanten, breidt Hertz haar EV-diensten ook uit voor chauffeurs in de ride share sector, om zo de transitie naar elektrisch rijden een boost te geven.

Polestar meldde eerder dat de verkoopvolumes in 2021 bijna zijn verdrievoudigd en verwacht dit jaar opnieuw meer dan een verdubbeling van de volumes. Polestar verwacht tegen het einde van 2025 zo’n 290.000 elektrische auto’s per jaar te gaan verkopen. Het merk heeft recentelijk het voornemen aangekondigd om te willen noteren op Nasdaq New York (via een zogenoemde SPAC) in een voorgestelde bedrijfscombinatie met Gores Guggenheim, Inc. (Nasdaq: GGPI, GGPIW en GGPIU). De notering wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 bekrachtigd.

“Polestar zet zich in om de overstap naar elektrische mobiliteit te versnellen met een fascinerend en innovatief productportfolio”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “De samenwerking met een wereldwijde pionier als Hertz brengt de geweldige ervaring van het rijden in een elektrische auto naar een breder publiek brengen en zal voldoen aan een breed scala van de mobiliteitsbehoeften van onze wederzijdse klanten op korte en lange termijn. Voor velen van hen is het misschien de eerste keer dat ze met een EV gaan rijden, en dan ook nog eens met een Polestar.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.