Honda mikt op 2025 voor vergaand zelfrijdende auto

Honda heeft zich ten doel gesteld om in het jaar 2025 een vergaand zelfrijdende auto beschikbaar te hebben (SAE niveau 4). Eerder al zette Honda 2020 als stip op de horizon voor de introductie van een niveau 3 zelfrijdende auto.

De aankondiging werd gedaan door Honda ceo Takahiro Hachigo tijdens een mediabijeenkomst in Japan waar journalisten zelf Honda’s technologie voor automatisch rijden konden ervaren. “We willen onze klanten een gevoel van vertrouwen geven door automatisch rijden mogelijk te maken dat voertuigen uit gevaarlijke situaties houdt en maakt dat mensen rond het voertuig zich niet onveilig voelen.”

SAE

De Amerikaanse Society of Automotive Engineers (SAE) onderscheidt zes niveaus van automatisch rijden, van niveau 0 tot niveau 5. Op niveau 3 kan de auto op snelwegen grotendeels zelf rijden. Niveau 4 betekent dat de auto alle rijtaken in de meeste omstandigheden zelfstandig kan uitvoeren, met uitzondering van extreme weersomstandigheden of andere ongebruikelijke omstandigheden.

Honda Sensing

Honda Sensing is een optiepakket dat verschillende veiligheids- en berijder ondersteunende technologieën omvat. In de Verenigde Staten heeft Honda al zo’n half miljoen auto’s op de weg die zijn uitgerust met sensors en camera’s, die technologieën mogelijk maken als autonoom noodstopsysteem (AEB), rijbaanbegeleiding (LKAS) en adaptieve cruise control (ACC).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters