Kia stapt in snellaadnetwerk Ionity

Naast Ford, BMW, Daimler en Volkswagen/Porsche is nu ook Kia Motors toegetreden tot Ionity. Dit is een samenwerkingsverband waarin autofabrikanten samenwerken bij de aanleg van een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s.

In het rapport van Transport & Environment werd Kia nog genoemd als een van de drie autofabrikanten, samen met Ford en Honda, die het meeste moeite zullen hebben om aan de Europese klimaateisen voor 2021 te voldoen (95 gram per kilometer CO2). Daarbij werd aangetekend dat Kia weliswaar recentelijk is begonnen met het opschalen van de productie en verkoop van EV’s en hybride auto’s.

Toewijding

De samenwerking binnen Ionity zou je kunnen zien als een verder commitment aan deze koerswijziging. Vanaf 2021 worden de elektrische auto’s van Kia namelijk gefaseerd voorzien van oplaadsystemen van 800 volt. Berijders kunnen dan opladen met 350 kW. Ter vergelijking: het normale stopcontact in huis levert 3,7 kW.

“Onze deelname aan het samenwerkingsverband bevestigt nog eens onze toewijding aan de elektrificatie van mobiliteit in de toekomst”, aldus Thomas Schemera van Hyundai, waar Kia deel van uitmaakt. “Ik weet zeker dat onze samenwerking met Ionity de start is van een nieuw tijdperk van snellaadstations met een hoog vermogen, waarin het opladen snel, soepel en nog simpeler is dan het gebruikelijke tanken van benzine.”

Ionity

Het samenwerkingsverband Ionity werd opgericht in 2017. Het richt zich op de bouw van zo’n 400 laadstations voor het jaar 2020. Doel is dat langs het hele Europese snelwegennetwerk om de 120 kilometer een snellaadstation staat.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3147 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *