Lidar herkent menselijke houding

Volvo Cars en Luminar presenteren op de Automobility LA-vakbeurs in Los Angeles geavanceerde lidartechnologie die in staat is om specifieke menselijke houdingen te detecteren.

Volgens Volvo is dit een volgende stap in de ontwikkeling van lidartechnologie, die gebruikmaakt van gepulseerde lasersignalen om objecten te herkennen. Volvo past deze technologie toe bij de ontwikkeling van volledig autonoom rijdende auto’s.

Luminar

Volvo investeerde eerder dit jaar fors in de start-up Luminar en dat betaalt zich nu terug in een verdere ontwikkeling van de lidartechnologie. Met de nieuwe technologie kunnen individuele ledematen als armen en benen worden herkend en daarmee bepaalde houdingen en bewegingen. Tevens is het nu mogelijk om objecten tot op een afstand van 250 meter te herkennen. “Autonome technologie zal het rijden op een veilige manier naar een nieuw niveau tillen, voorbij menselijke beperkingen. Deze belofte om de veiligheid te verbeteren, is waarom Volvo Cars toonaangevend wil worden op het gebied van autonoom rijden. Uiteindelijk zal de technologie ook nieuwe voordelen bieden voor onze klanten en de maatschappij als geheel,” zei Henrik Green van Volvo Cars. “Luminar deelt onze ambitie om die voordelen waar te maken en deze nieuwe perceptietechnologie is een belangrijke volgende stap in dat proces.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3059 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters