Mercedes met Luminar verder in lidar

Mercedes-Benz gaat een partnerschap aan met Luminar Technologies, met als doel de huidige lidar-technologie van het Amerikaanse bedrijf verder te ontwikkelen en te integreren in de seriemodellen van Mercedes-Benz.

“Luminar past perfect in onze bestaande partnerships met toonaangevende en innovatieve techbedrijven. Met het behalen van de SAE Level 3-norm voor geautomatiseerd rijden heeft Mercedes-Benz al een belangrijke mijlpaal bereikt. Ik ben er absoluut van overtuigd dat partnerships onze ambities over wat we in de toekomst nog willen bereiken alleen maar zullen stimuleren. Samenwerking is een essentieel onderdeel van de strategie van Mercedes-Benz. Daarom ben ik erg blij om Austin Russell en Luminar als partners aan boord te hebben”, aldus Markus Schäfer (foto rechts), lid van de raad van bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG.

Standaard

“Dit partnership is een mijlpaal in de branche en laat nu al zien hoe geavanceerde veiligheidssystemen en autonoom rijden de standaard zullen worden bij personenwagens”, aldus Austin Russell (foto links), oprichter en ceo van Luminar. “Mercedes-Benz is altijd leidinggevend op technologiegebied en een pionier in de industrie geweest. Het merk staat voor innovatie, veiligheid, luxe en kwaliteit.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.