Omzet Fastned Q4 2020: +14 procent

Fastned heeft in het vierde kwartaal van 2020 zijn omzet gerelateerd aan het opladen van elektrische auto’s met 14 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode in 2019 tot 1,9 miljoen euro.

De omzet kende een flinke terugval in Q2 2020, toen de gevolgen van de anti-coronamaatregelen ook in de oplaadfrequentie te merken waren. Inmiddels is de omzet aan geleverde elektriciteit weer boven het niveau van voor de coronacrisis.

“Als gevolg van de eerste lockdown-maatregelen, zagen we in maart onze afzet tot 70 procent afnemen. Sindsdien zijn de volumes aan het herstellen, aangedreven door een sterke onderliggende marktgroei. In het vierde kwartaal van 2020 zijn we erin geslaagd om de afzet van vóór corona te overtreffen, ondanks de sterke lockdown-maatregelen in al onze markten. Wanneer deze restricties verdwijnen, verwachten we een versnelde groei. We blijven investeren in de uitbreiding van de capaciteit van ons netwerk om hier klaar voor te zijn.”

Cijfers

In het vierde kwartaal werd uiteindelijk voor 1,9 miljoen euro aan omzet gedraaid, gerelateerd aan opladen. De hoeveelheid energie die hiervoor geleverd werd, steeg met 13 procent (3,3 GWh) ten opzichte van Q4 2019. Het aantal klanten van Fastned steeg in Q4 met 25 procent ten opzichte van 2019. Het aantal laadsessies bedroeg 194.000, wat 12 procent meer was dan in Q4 2019.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3416 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.