Ook Volvo krijgt over the air updates

Ook Volvo Cars gaat zijn auto’s over the air updaten. Het eerste model dat hiervoor binnenkort in aanmerking komt is de XC40 Recharge, de eerste volledig elektrische Volvo.

Eerder deze week werd bekend dat Polestar sinds december 2020 op afstand (over the air, OTA) software-updates krijgt. Hierdoor zijn werkplaatsbezoeken niet langer noodzakelijk om de auto te kunnen voorzien van nieuwe functies en softwareversies.

“De voordelen van over the air updates zijn evident”, zegt Henrik Green, hoofdtechnologie van Volvo. “Voorheen moest je met je auto naar de garage om de laatste updates voor je auto te krijgen, vanaf nu klik je simpelweg op OK en je elektrische Volvo doet de rest. Het kan niet makkelijker.”

Automatisch

De aankomende software-updates voor de XC40 betreffen onder meer het elektronische systeem van de auto, een verhoogde laadsnelheid en een grotere actieradius. De update komt automatisch beschikbaar. De berijder krijgt een melding op het dashboard en hoeft die alleen maar te accepteren en de download start automatisch.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3155 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *