Opel Connect vervangt Onstar

Door de integratie van PSA-technologie bij Opel wordt het telematicaplatform Onstar geleidelijk aan vervangen door Opel Connect. Tegen het einde van 2020 moet de van General Motors afkomstige Onstar-technologie zijn uitgefaseerd.

Vanaf 2019 biedt Opel nieuwe connectiviteitsdiensten aan onder de naam Opel Connect. Een van de eerste modellen die daarmee worden uitgerust is de volgende generatie Opel Corsa. Naast een noodoproepfunctie biedt Opel Connect onder meer connected navigatie, voertuigdiagnose, assistentie in het geval van diefstal van de auto en de mogelijkheid tot het op afstand vergrendelen van portieren. Ook Apple Carplay en Android Auto zijn beschikbaar. In de loop van 2024 is het hele gamma leverbaar met Opel Connect.

2020

Klanten die diensten van Onstar willen blijven afnemen kunnen dit doen tot eind 2020. Opel garandeert daarbij hetzelfde serviceniveau als ze gewend zijn.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2802 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters