Porsche stelt data beschikbaar aan Caruso

Het dataplatform Caruso heeft er met Porsche een belangrijke partner bijgekregen. De autofabrikant stelt zijn voertuigdata ter beschikking aan het dataplatform om daarmee de berijder nieuwe digitale diensten te kunnen aanbieden via zijn Porsche Connect Partner Services.

Dat schrijft het Duitse aftermarket-tijdschrift AMZ op zijn website. Uiteraard is de raamovereenkomst waarin een en ander is vastgelegd in overeenstemming met de Europese wet op de persoonsgegevensbescherming, zo haast Caruso zich daarbij te vermelden. De mogelijkheden die Porsche Connect Partner Services bieden zullen in eerste instantie beschikbaar komen op de nieuwe Taycan, Cayenne en 911. Andere modellen zullen later volgen.

Digitale diensten

Met de aansluiting op het platform is het voor derde partijen mogelijk om voor Porsche nieuwe digitale diensten aan te bieden, gebaseerd op voertuigdata. Te denken valt aan verzekeringen gebaseerd op het daadwerkelijke autogebruik en slimme parkeeroplossingen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3503 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.