Porsche test autonoom rijden in werkplaats

Porsche start met een testproject voor autonoom rijden in de werkplaats. In het project werkt Porsche samen met de startup Kopernikus Automotive, dat op het bedrijventerrein van Porsche in Ludwigsburg een testomgeving opzet.

Het doel van het project is dat auto’s volledig zelfstandig vanaf hun parkeerplaats naar de hefbrug kunnen rijden en vice versa. De monteurs kunnen de auto in kwestie via een tablet automatisch, snel en in de juiste positie de werkplaats in manoeuvreren. Alexander Haas, verantwoordelijk voor het project: “Autonoom rijden ontketent binnen een paar jaar een revolutie in het wegverkeer, maar nu al kunnen de we de technologische mogelijkheden benutten om werkprocessen effectiever en efficiënter te maken.”

Startup Autobahn

Het testproject vindt plaats in het kader van Startup Autobahn, een innovatieplatform dat in 2017 werd opgericht. Doel hiervan is om innovatieve startups van over de hele wereld in Stuttgart samen te brengen. Naast Porsche zijn onder meer Daimler, de universiteit van Stuttgart, Arena 2036, Hewlett Packard Enterprise, DXC Technology, ZF Friedrichshafen en BASF betrokken. Onder de paraplu van Startup Autobahn werken de partners samen met startups aan specifieke pilotprojecten, die elk honderd dagen in beslag nemen. Porsche heeft de afgelopen twee jaar circa vijftig van deze projecten gerealiseerd. Circa een derde van de resultaten ervan is al gebruikt in het ontwikkelingsproces voor serieproductie.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters