Publiek-private samenwerking voor veiliger wegen

Het door de Europese Commissie ondersteunde initiatief Data for Road Safety kondigt aan dat het een ecosysteem van verkeersinformatie wil opzetten dat automobilisten waarschuwt voor gevaarlijke rijomstandigheden.

Om te komen tot zulk een ecosysteem voor Safety-Related Traffic Information (SRTI) is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door autofabrikanten, toeleveranciers, wegbeheerders, EU-lidstaten en leveranciers van locatietechnologie.

De overeenkomst geldt voor vijf jaar en geeft een technisch en organisatorisch kader hoe verschillende soorten informatie uit diverse landen op een eerlijke en betrouwbare toegankelijk kan worden gemaakt. Het SRTI-ecosysteem werkt op basis van wederkerigheid: data in ruil voor diensten.

Basisinformatie

De leden van Data for Road Safety zijn van mening dat, onafhankelijk van welk merk auto iemand rijdt, of welk navigatiesysteem hij gebruikt, alle automobilisten in Europa toegang moeten hebben tot een basale hoeveelheid informatie die uiteindelijk levens spaart. Als Europa serieuze zaak wil maken van het verbeteren van de verkeersveiligheid, zullen alle betrokken partijen daarin samen moeten werken, is de gedachte.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2390 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *