Renault neemt belang 25% in Jedlix

Autofabrikant Renault neemt een belang van 25 procent in start-up Jedlix, de dochteronderneming van Eneco die softwareoplossingen bedenkt voor het slim laden van elektrische voertuigen.

Jedlix regelt het opladen van de elektrische auto door vraag en aanbod van duurzame energie op elkaar af te stemmen via een app voor smartphone. Door op het juiste moment de elektrische auto te laden neemt het aandeel duurzame energie in de stroommix toe. Laden in daluren is bovendien goedkoper. Jedlix laat daar de gebruiker van zijn app van meeprofiteren.

Z.E. Smart Charge

Voor Renault ontwierp Jedlix de nog dit jaar te lanceren smartphone-app Z.E. Smart Charge. De rest van Europa volgt later. De elektrische Renault-modellen die sinds september 2017 geproduceerd worden, zijn geschikt voor smart charging. Behalve met Renault werkt Jedlix ook nauw samen met Tesla en BMW.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3823 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters