Reorganisatie Continental aanstaande

Toeleverancier Continental staat aan de vooravond van een forse reorganisatie, compleet met een beursgang voor de te transformeren aandrijflijndivisie. Het conglomeraat wil zich zo beter positioneren voor de veranderende mobiliteitswereld.

De nieuw op te zetten holdingstructuur krijgt drie businesssectoren onder de paraplu van Contintal AG. Die drie zijn Continental Rubber, Continental Automotive en Powertrain. Deze opzet moet in 2020 actief worden. Tot die tijd zullen er geleidelijk wijzigingen plaatsvinden. Dan Continental Rubber. De huidige divisies Tires en Conti Tech zullen hun onafhankelijke structuur behouden maar wel hun resultaten rapporteren aan Continental Rubber.

Beursgang

De divisie Powertrain zal begin volgend jaar zelfstandig worden, een andere naam krijgen en uiteindelijk ook een afzonderlijke beursgang krijgen. Dat betekent volgens Conti echter niet dat het geheel afgestoten wordt. Uit de stukken blijkt dat het bedrijf een controlerend belang wenst te houden.

Autonoom

De huidige divisies Chassis & Safety en Interiors worden begin 2020 getransformeerd. Onder de vlag van Continental Automotive komen namelijk twee nieuwe takken in de plaats, Autonomous Driving Technologies en Vehicle Networking Technologies genaamd. Er wordt al voorzichtig gehint naar een nieuwe businesstak die zogenoemde solid state accu’s gaat produceren ‘mits daarvoor een attractief businessmodel bestaat’. Volgens ceo Degenhart moeten deze stappen zorgen voor een ‘buitengewoon flexibele organisatie’. Continental was in 2017 goed voor een gecombineerde omzet van 44 miljard euro, met ruim 240.000 mensen in 61 landen.