Skoda optimaliseert accumanagement

Skoda start binnenkort met de installatie van de nieuwe ME3 softwareversie voor reeds geleverde Skoda’s Enyaq iV. Deze uitgebreide update zorgt voor een groter praktijkrijbereik dankzij een optimalisering van het accumanagement.

De Nederlandse Skoda-dealers nemen contact op met eigenaren van de betreffende auto’s om een afspraak te plannen voor de installatie van de nieuwe software. Het totale proces neemt een werkdag in beslag en is gratis voor eigenaren. Vervolgens kunnen toekomstige updates over-the-air worden uitgevoerd. Nieuwe Enyaq iV- en Enyaq Coupé iV-modellen zijn af-fabriek al uitgerust met de nieuwe software.

De software-update biedt een maximum laadvermogen tot 120kW voor auto’s met een 62 kWh accupakket en tot 135kW voor modellen met de 82 kWh accuvariant. Dankzij een verbeterd warmtemanagement van het accupakket wordt de actieradius van de Enyaq iV-familie in de praktijk verder vergroot. Verder laten de laad- en rijbereik-graphics in het infotainmentsysteem nu ook de bestemming zien, inclusief eventueel benodigde laadstops.

Met het oog op het accupakket en laden biedt de nieuwe software ook een nieuwe beschermfunctie, waarbij het accupakket bij de volgende laadstop indien gewenst tot een maximum van slechts 80 procent wordt opgeladen. Dit helpt het accupakket te sparen en verlengt de levensduur ervan.

De Digital Cockpit en het head-up display zijn eveneens verder verbeterd. Ze laten nu in procenten ook de resterende hoeveelheid energie in het accupakket zien. De achteruitrijcamera biedt nu in donkere omstandigheden meer contrast voor een beter zicht rondom de auto. Via een knop op het multifunctionele stuurwiel kan de bestuurder voortaan bovendien sneller en gemakkelijker schakelen tussen de Adaptive Cruise Control (ACC) en Travel Assist. Tevens zijn tal van Skoda Connect online diensten verder uitgebreid of verfijnd, waardoor ze volgens de fabrikant nog intuïtiever in het gebruik zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.