Smart Driver: pech en problemen voor zijn

Onder de noemer Smart Driver komt de ANWB met een connector die via de OBD-poort uitleest welke storing er zit aan te komen. Het systeem staat continu in contact met de Wegenwacht, die daardoor ziet waar een gestrande automobilist zich bevindt.

Ook een bezoek aan de garage, om onverwachte reparaties voor te zijn, behoort tot de informatie die Smart Driver biedt. De dienstverlening kost de gebruiker 2,50 euro per maand. ANWB spreekt van “een aanvullend product op je Wegenwacht- pakket” en benadrukt het preventievoordeel.

Uitleg

De gebruiker ontvangt bij een storingssignalering of brandend waarschuwingslampje meteen een korte uitleg van het probleem en suggesties voor vervolgacties. Verder volgt Smart Driver de accuspanning bij het starten en berekent daarmee de resterende levensduur. Bij pech weet de Wegenwacht waar hij moet zijn en vaak ook al wat het probleem is. Bovendien neemt Smart Driver meteen contact op als de gebruiker betrokken is bij een aanrijding. Lukt dat niet, dan schakelt Smart Driver de hulpdiensten in.

Inspectie

Last but not least is er de ‘Wegenwacht autocheck’. Op afspraak komt deze langs en inspecteert de auto op vijftien punten, waaronder accu, oliepeil, rem- en koelvloeistof, ruitenwissers en banden. De resultaten van de check en suggesties voor vervolgacties verschijnen in de app. De ANWB heeft een webpagina gewijd aan antwoorden op veel gestelde vragen over Smart Driver.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *