Stellantis met Samsung SDI in batterijproductie

Autofabrikant Stellantis en de fabrikant van oplaadbare batterijen Samsung SDI kondigen een samenwerking aan voor de oprichting van een batterijfabriek in Kokoma, in de Amerikaanse staat Indiana.

De bouwstart staat gepland voor 2025. De fabriek zal aanvankelijk een jaarproductie hebben van 23 gigawatuur (GWh), om in de komende jaren uit te groeien naar 33 GWh.

Commitment

De joint venture investeert gezamenlijk meer dan 2,5 miljard dollar (2,3 miljard euro), uitlopend tot 3,1 miljard dollar (2,9 miljard euro) in de batterijfabriek. Stellantis en Samsung SDI creëren daarmee 1400 nieuwe banen in Kokomo en omgeving. “Nog geen jaar geleden hebben we ons gecommitteerd aan een agressieve elektrificatiestrategie. De aankondiging van vandaag onderstreept ons belang in de wereldwijde batterijproductie en laat de wil van Stellantis zien om te streven naar een koolstofarme toekomst”, aldus Carlos Tavares, ceo van Stellantis.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.