Stellantis richt databedrijf op

Autofabrikant Stellantis heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de oprichting aangekondigd van Mobilisights, een onafhankelijke businessunit die zich volledig toelegt op de groei van de Data as a Service (DaaS)-activiteiten van het bedrijf.

“De visie voor Mobilisights is om bij te dragen aan een slimmere wereld, gebruikmakend van de inzichten die voertuigdata bieden om innovatieve toepassingen en diensten te inspireren die het dagelijkse leven van gebruikers en bedrijven kunnen transformeren en drastisch verbeteren”, aldus directeur Sanjiv Ghate van Mobilisights. “Effectief benut kunnen sensor- en andere gegevens die beschikbaar zijn van verbonden voertuigen een breed scala aan diensten en toepassingen mogelijk maken met overtuigende voordelen, variërend van gepersonaliseerde, op gebruik gebaseerde verzekeringen tot detectie van gevaren op de weg en verkeersbeheer.” 

Vertrouwen

Stellantis verzekert zijn klanten ervan dat het alleen gebruikmaakt van voertuigdata voor zover die geanonimiseerd zijn en belooft persoonlijke gegevens van klanten alleen te delen met hun toestemming en alleen voor de specifieke diensten van hun keuze. “De basis van dit hele bedrijf is vertrouwen”, zei Sanjiv Ghate. “Vertrouw op ons beheer van gegevens en vertrouw erop dat we hier zijn om een ​​betere wereld te creëren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *