Tesla Model 3 krijgt CCS stekker

Tesla’s Model 3 zal bij zijn debuut in Europa zowel via het eigen Supercharger-netwerk te laden zijn als via snellaadpunten van andere aanbieders. Met dank aan de af fabriek CCS-aansluiting, waardoor een adapter niet nodig is.

Eigenaren van de Model X en Model S zullen die mogelijkheid ook krijgen, maar moeten eerst een  nieuw ontwikkelde Chademo-adapter aanschaffen. Die is overigens bij de Fastned-stations altijd aanwezig. Tesla gaat zijn belangrijkste Europese Supercharger-stations snel ombouwen, zodat ook daar CCS-stekkers beschikbaar zullen zijn. Dat netwerk omvat nu meer dan 430 locaties, goed voor 3600 plekken. De komst van de Model 3 is voor de fabrikant aanleiding om extra de schouders te zetten onder het eigen netwerk. “We willen infrastructuur beschikbaar hebben voordat onze klanten die  nodig hebben”, zegt Drew Bennett, binnen Tesla verantwoordelijk voor de wereldwijde uitrol van laadfaciliteiten. Overigens zegt Bennett dat de fabrikant onverminderd openstaat voor gesprekken met andere autobouwers om ook hun voertuigen toegang te bieden tot de Tesla-locaties.

Uitrustingen

De Model 3 duikt vanaf deze week op in de Europese verkoopcentra. De definitieve prijzen en uitrustingen worden echter pas in 2019 gecommuniceerd. In de VS zit het aantal uitleveringen op een nieuw piekniveau, maar Europa is volgens het merk wellicht nog lucratiever. De markt voor middenklasse sedans is er dubbel zo groot als die in de VS.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †