Toeleveranciers EV-project VW presenteren zich

Dertig grote en kleinere toeleveranciers aan Volkswagen AG hebben zich, samen met ceo Herbert Diess van VW AG, gepresenteerd als de ondernemingen achter het EV-project ID.

De fabrikant en zijn toeleveranciers willen hiermee sceptici de mond snoeren die elektrisch rijden nog als onhaalbaar beschouwen. Onder de naam ID zal Volkswagen op het platform MEB (Modularen E-Antriebs-Baukasten) een volledig elektrische en connected modellenserie bouwen.

Altijd online

De ID-modellen zullen altijd on line zijn en hun informatie doorlopend delen met een automotive cloud. Tegelijkertijd is de productieplanning van tien miljoen auto’s – verdeeld over meerdere merken/modellen uit de VW-portfolio – verhoogd naar vijftien miljoen stuks. Vanaf 2025 wil VW in Europa structureel minimaal één miljoen EV‘s per jaar verkopen. De productiestart voor de eerste ID-modellen is overigens gepland voor het laatste kwartaal 2019. Tot 2023 zal Volkswagen ruim elf  miljard euro investeren in het ID- en MEB-project. Interessant is ook om te volgen in hoeverre de betreffende toeleveranciers – waaronder Continental – straks de EV-onderdelen ook voor de onafhankelijke aftermarket beschikbaar hebben.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1702 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen