Bestelauto Expo krijgt tweede editie

Beursorganisator Expomotion kondigt de tweede editie aan van Bestelauto Expo: op dinsdag 13 en woensdag 14 november, opnieuw in Expo Houten en wederom gratis toegankelijk (mits na online voorregistratie).

Vorig jaar trok de beurs bij zijn eerste uitvoering ruim vijftienhonderd bezoekers. Zij konden op één dag kennismaken met alle denkbare aspecten van de lichte bedrijfswagen. Bijvoorbeeld inrichting en inbouw, belettering, leasing en financiering, onderhoud, telematica en fleet-managementsystemen. Ook was er de mogelijkheid om ter plaatse hun bestelauto in te ruilen voor een nieuwe, al dan niet na een proefrit vanaf de beurs.

Elektrificatie

Voor de nieuwe editie legt organisator Patrick van Tilburg de nadruk onder meer op nieuwsvoorziening aan fleetowners. Juist deze groep heeft het evenement van afgelopen jaar goed bezocht. “We zien sterk groeiende verkoopaantallen van nieuwe bestelwagens en veel technologische innovatie. Beide zullen voor veel veranderingen gaan zorgen. De elektrificatie gaat ook voor fleetowners en wagenparkbeheerders een rol spelen, zeker in de logistieke dienstverlening vanuit onder meer de e-commerce. Maar ook de mkb-er en zzp-er krijgen te maken met nieuwe technieken in, op en rondom het voertuig.”

Workshops

Op beide beursdagen zijn er congressen en workshops, onder de noemer ‘De toekomst van de bestelauto’. Vorig jaar waren er 76 standhouders.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †