Vliegende keep in de werkplaats

Wat een jaar of vier, vijf geleden begon met het op afstand inleren van een trekhaak is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig teamlid op afstand binnen de werkplaats van Autobedrijf Johan Meure.

Partnercontent

Chef werkplaats Niels Berkhout legt uit hoe het contact met Jifeline jaren geleden tot stand kwam. “We zijn aangesloten bij de franchiseformule van Trekhaakcentrum.nl en monteren dus veel trekhaken. We wisten eigenlijk niet van het bestaan van Jifeline af. Toen we de mogelijkheden ontdekten die er zijn om trekhaken op afstand in te leren hebben we dat direct geprobeerd.”

Inmiddels legt de werkplaats in Purmerend zo’n vier tot vijf keer per week contact met het team bij Jifeline. “En zeker niet alleen meer om trekhaken in te leren”, zegt Berkhout. “We bestellen bijvoorbeeld sleutels bij via Car Lock Systems en laten die dan door Jifeline programmeren.”

Ook incourant

Nu staat Autobedrijf Johan Meure bekend om het aanbod aan jong gebruikte auto’s. De werkplaats ziet dus veel verschillende jonge auto’s. “Ook minder courante exemplaren zoals een Kia Optima. Bij Jifeline is de kennis en de data in huis om zo’n auto aan te kunnen.”

‘Dankzij Jifeline kunnen we toch communiceren met de auto’s die gebruik maken van de nieuwste gateway waar we zelf de instrumenten niet voor in huis hebben’

Chef werkplaats Niels Berkhout, Autobedrijf Johan Meure

Een aantal jonge typen auto’s is voorzien van een gateway waar nog lang niet alle autobedrijven mee kunnen communiceren. “Jifeline wel en dus hoeven we nooit nee te verkopen.” Sinds kort gebruikt het team de J-Rex met beeldscherm. “Ideaal dat je niet meer hoeft te wachten en ondertussen gewoon met ander werk verder kunt. Voorheen was je toch bijvoorbeeld een kwartiertje kwijt met wachten en kijken terwijl Jifeline het oplost.”

Omzetten naar Nederlands

Ook bij Eurocars in Oss is het aanbod aan jong gebruikt groot. In de eigen werkplaats worden de auto’s klaargemaakt voor verkoop en aflevering. “En dan ontbreekt toch vaak de tweede autosleutel”, zegt chef werkplaats Martijn van Leth die Jifeline sinds zo’n negen maanden inzet voor het inleren van de nieuwe sleutel. “In een enkel geval voeren we via Jifeline een reset uit van de service-interval. Ook het naar de Nederlandse taal zetten of het aan-/uitzetten van eventuele opties besteden we aan ze uit. Dat gaat prima. Handig is dat je sinds kort tijdens het proces tussendoor foto’s kunt sturen om extra informatie te kunnen geven. Dat gaat sneller en is minder foutgevoelig dan wanneer je iets moet overtypen. Mooi dat dat in een update kon worden geregeld!

Jifeline is een automotive diagnoseconcept dat beschikt over een helpdesk waar diagnosespecialisten op afstand een voertuig kunnen overnemen. Op deze manier kunnen wij allerlei werkzaamheden uitvoeren zoals bijvoorbeeld trekhaakcoderingen, sleutels inleren, verstuiveraanpassingen en service resets. Ook modulecodering zoals koplamp, radarkop, ABS, ECM etc. behoort tot de mogelijkheden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze uitgebreide mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.