Vodafone maakt ook Hyundai connected

Vodafone roert zich andermaal op de markt voor de connected car. Deze keer gaat het om een samenwerking met Hyundai.

Eerder maakte Vodafone onder meer Ford connected. Het voorzag in een oplossing waarbij bestuurders konden worden gewaarschuwd voor een ongeluk dat verderop heeft plaatsgevonden. Ook Skoda heeft een samenwerking met Vodafone gesloten. Die geeft bestuurders van een Skoda met het Columbus infotainmentsysteem vanaf 2019 toegang tot Skoda Connect.

Spraakgestuurd

En nu is er Hyundai dat in samenwerking met Vodafone klanten volledige in-car infotainment en online diensten zoals live verkeersinformatie, parkeer- en locatiediensten en voertuigdiagnostiek kan aanbieden. Alle functies zijn bovendien met spraakcommando’s te activeren. Het systeem werkt parallel met Apple Carplay en Android Auto. Het zorgt voor de integratie van de smartphone. Zodoende heeft de bestuurder op het dashboard eenvoudig toegang tot de apps op zijn smartphone.

Ondersteuning

“Deze strategische samenwerking stelt ons in staat veel meer connectiviteit in de auto aan te bieden, met de ondersteuning van een uitgebreid Europees datanetwerk”, zegt Jungsik Suh namens de Hyundai Motor Group. “Het systeem is in de loop van 2019 in heel Europa verkrijgbaar in nieuwe Hyundai-modellen. Hierdoor hebben klanten altijd de meest accurate en relevante informatie bij de hand.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters