Ymere kiest telematica en carsharing Moove

Woningcorporatie Ymere gaat haar vloot uitrusten met telematica en de autodeeloplossing van Moove Connected Mobility. De vloot van Ymere bestaat uit ongeveer tweehonderd voertuigen.

De poolauto’s met wisselende bestuurders is goed voor veel handling op het vlak van sleutelbeheer, schade, onderhoud en bekeuringen. “Dat moest efficiënter”, aldus René Limmen, teamleider facility services van Ymere.

App

Door gebruik van het Moovesharing-portal zijn fleet management en sleuteloverdracht volledig geautomatiseerd, zegt Han Arts, sales director bij Moove. De berijders van Ymere kunnen via de servicedesk voertuigen reserveren. Daarna is het voertuig te openen met de Moovesharing app. Dit ontlast de servicedesk bij Ymere, bijvoorbeeld doordat fysieke overdracht, inname en uitgave van sleutels niet meer nodig zijn.

In de app kunnen bestuurders een schade aan een voertuig of een vies interieur direct melden. Foto’s worden geüpload en verschijnen in het portal van de fleet manager, voor beoordeling en inplanning voor herstel. Aangezien de poolauto’s van Ymere veelal in parkeergarages staan, moest de oplossing ook zonder internetbereik werken. Moovesharing maakt gebruik van bluetooth-technologie, zodat het systeem altijd functioneert – boven- en ondergronds.

Ritregistratie

Naast inzicht en een efficiënt proces is het voor Ymere van belang te weten welke bestuurders gebruikmaken van een voertuig. Verder moeten gemaakte ritten worden geregistreerd conform de eisen van de Belastingdienst. Hiervoor zet Moove een telematicamodule in. Moove heeft op dit moment ruim tienduizend connected voertuigen en is actief in twintig landen.

foto Moove

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.