Zes studententeams Self Driving Challenge 2023

Voor de Self Driving Challenge die de RDW in 2023 organiseert, hebben zich zes studententeams ingeschreven. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de drie teams die in 2022 aan de wedstrijd meededen.

In het strijdperk treden de studententeams van Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Windesheim , Universiteit Twente, Hogeschool Rotterdam en de Haagse Hogeschool. Zij gaan met elkaar de strijd aan door met zelfrijdende voertuigen op een circuit te racen. Het team dat een zelfrijdend voertuig foutloos in de snelste tijd over het circuit racet, is de winnaar van de Driving Challenge. Het onderwijstraject start ieder jaar in februari en wordt afgesloten met een finale op het circuit ruim vijf maanden later.

Obstakels

De RDW startte het initiatief in 2019 om kennis op te doen over de complexiteit van autonome voertuigen en de manier waarop deze voertuigen keuzes maken. De RDW kan hierdoor voorbereiden op een toekomst waarin zelfrijdende technologie een steeds grotere rol krijgt in zowel het gebruik als mogelijkerwijs in het typegoedkeuringsproces. Het thema van de challenge voor komend jaar is ‘obstakels vermijden’. Om studenten de mogelijkheid te geven hier consistente goede resultaten neer te laten zetten, wordt de kart dit jaar uitgerust met meer sensoren dan ooit, waaronder meerdere camera’s en mogelijk een lidar-sensor.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *