Zweden bouwt langste indoor-testbaan voor autonome voertuigen

De Zweedse testfaciliteit AstraZero bouwt aan de langste indoor-testbaan om er zelfrijdende voertuigen te kunnen testen onder gecontroleerde omstandigheden. De investering wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van een regionaal programma voor duurzaam transport, goed voor tien miljoen Zweedse kroon.

Naar verwachting opent de nieuwe testomgeving medio februari 2021. Met een lengte van 700 meter en een breedte van 40 meter zou het volgens AstraZero gaan om het grootste indoorcentrum voor dit specifieke testdoel. Het centrale deel van de baan, een stuk van 140 meter lang, is 60 meter breed. De plafondhoogte is berekend op het kunnen werken met zowel vrachtwagens, bussen als personenauto’s.

Vele geavanceerde camera’s en sensoren moeten een testprocedure doorstaan die precies reproduceerbaar is. Dat betekent dat licht- en weersomstandigheden exact moeten worden geregeld, reden voor AstraZero om te investeren in deze voorziening. Ter plaatse in Sandhult, rechts op de kaart ten opzichte van Göteborg, is al een uitgebreide testfaciliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *